top of page

!DISCLAIMER! Fourchett-ul sărat este un serviciu adițional din cadrul restaurantului 😊Un eveniment reușit este alcătuit dintr-o serie de detalii atent planificate, iar unul dintre aceste detalii cheie este fourchett-ul sărat. Dacă te-ai întrebat vreodată ce este acesta și de ce este atât de important în organizarea unui eveniment, acest articol îți va oferi răspunsurile necesare. Vom explora semnificația și rolul acestui element gastronomic, precum și motivele pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masa de eveniment.Ce este un fourchett sărat?

Fourchet-ul sărat reprezintă un ansamblu de aperitive și gustări, în general pe bază de carne, pește, brânzeturi, legume și fructe de mare, care sunt servite înainte de felul principal în cadrul unui eveniment. Acesta poate include diverse preparate, cum ar fi rulade, tartine, broushette, finger food și alte delicii culinare care se potrivesc gusturilor și preferințelor invitaților.
Rolul fourchett-ului sărat în cadrul evenimentelor


TIKTOK: @villagarden.md1. Binevenit pentru invitați:

Fourchett-ul sărat servește ca o primă impresie culinară pentru invitați. Oferindu-le aperitive delicioase și rafinate încă de la începutul evenimentului.


2. Stimulent al apetitului:

Gustările sărate, cu arome variate și prezentare atractivă, reușesc să stimuleze apetitul invitaților. Acestea pregătesc papilele gustative pentru felul principal al mesei și asigură o experiență culinară completă și satisfăcătoare.

3. Element de socializare:

El oferă invitaților oportunitatea de a socializa și a interacționa în timp ce savurează gustările. Aceasta creează un mediu relaxat și deschis.

4. Varietate și adaptabilitate:

Un fourchett sărat bine alcătuit oferă o varietate de opțiuni gastronomice, putem compensa unele gustări care nu le avem pe masă de sărbătoare.

De la preparatele cu carne sau pește, la opțiuni vegetariene sau vegane, fourchett-ul sărat poate fi adaptat pentru a răspunde nevoilor tuturor invitaților.

Fourchett-ul sărat reprezintă un detaliu esențial în cadrul organizării unui eveniment reușit. De la oferirea unei primiri calde pentru invitați, până la crearea unei experiențe culinare memorabile și stimularea socializării, acest element gastronomic contribuie la succesul și amintirile de neuitat ale evenimentului. Asigură-te că acorzi atenție deosebită fourchett-ului sărat în planificarea evenimentului tău, pentru a asigura o experiență completă și satisfăcătoare pentru toți participanții.


0 afișări0 comentarii


mirii și buchetul mieresei
mirele și mireasa

Planificarea nunții poate fi o perioadă stresantă pentru mireasă, iar una dintre deciziile dificile este alegerea buchetului. Aici găsești informații despre semnificația și tradițiile asociate cu buchetul miresei, precum și sfaturi pentru a face alegerea mai ușoară.

CUPRINS:

 1. Semnificația și simbolistica buchetului miresei

 2. Tradiția aruncatului buchetului miresei

 3. Când și cum se aruncă buchetul mireseibuchet de mireasă din ghipsofile
buchet de mireasă finuț

1. Semnificația și simbolistica buchetului miresei


Buchetul miresei are o semnificație specială și reprezintă o tradiție străveche.


În trecut, se credea că mireasa aduce noroc, iar oamenii doreau să primească un obiect de la ea care să le poarte noroc. Așa s-a născut tradiția buchetului de flori pe care mireasa îl arunca spre cei prezenți, doritori să primească prosperitate și noroc în ziua respectivă. De-a lungul timpului, acest obicei a evoluat și a devenit cunoscut sub numele de "buchetul miresei".


O altă semnificație a florilor purtate de mireasă este legată de credințele vechi, cum ar fi cele din Roma Antică, Grecia și chiar India contemporană, în care se credea că ghindarele cu flori au un miros care alungă spiritele rele și ghinionul din viața mirilor.


Astăzi, conceptul de buchet de nuntă a evoluat, iar o nuntă "perfectă" include mai multe buchete: buchetul de la cununia civilă și cel de la biserică, apoi buchetele domnișoarelor de onoare și celebrul buchet al nașei.mireasa aruncă buchetul de mireasă , domnișoarelor de oanoare
buchetul de mireasă

2. Tradiția aruncatului buchetului miresei


Dacă în trecut, buchetul miresei aruncat spre mulțime simboliza prosperitatea și era considerat aducător de noroc, astăzi el este aruncat către un grup de fete necăsătorite care își doresc să-și găsească mai repede sufletul pereche. Tradiția aruncatului buchetului de mireasă în zilele noastre simbolizează norocul viitoarei mirese.
mireasa aruncă buchetul de mireasă
aruncă buchetul

3. Când si cum se arunca buchetul miresei


Dacă te întrebi când este momentul potrivit pentru a arunca buchetul și cum să faci acest moment palpitant pentru invitați, iată câteva sfaturi:

 • Aruncă buchetul la finalul serii, după tăierea tortului.

Cel mai bun moment in care poți arunca buchetul de mireasa este la finalul serii, dupa ce a fost tăiat tortul. Asta deoarece la finalul serii lumea începe să plece acasă, iar acest moment reprezintă un mod de a face seara să mai dureze puțin, timp in care invitații să se mai distreze și fotografii să capteze momente speciale.


 • Nu arunca buchetul direct


Este o decizie relativ neinspirată să arunci buchetul direct, fără niciun avertisment, deoarece astfel nu creezi un moment de suspans, totul va dura doar câteva secunde, timp în care nici fotografii nu vor putea imortaliza frumos momentul.

 • Nu arunca buchetul direct, fără avertizare. Este mai bine să creezi suspans. Poți alege una dintre următoarele opțiuni:

a) oferă buchetul unei persoane care cunoști urmează să-și serbeze nunta

b) oferă buchetul unei persoane care va fi ceruta în căsătorie imediat ce îl primește

c) pune buchetul într-o colivie sau într-o cutie cu cheie si ofera câte o cheie fiecărei domnișoare de onoare, iar cea a cărei cheie deschide lacătul cu flori in cutie va primi buchetul

d) fiecare domnișoară de onoare poate să scrie un bilețel cu o urare pentru miri și să se semneze, iar prin tragere la sorți, biletul câștigator va fi cel cu numele fetei care primeste buchetul
buchet de mireasă alb clasic și frumos
buchet de mireasă

4. Cum ar trebui sa arate buchetul miresei?


O altă dilemă des întâlnită în pregătirile de nuntă este aspectul buchetului miresei. Cum acesta trebuie să fie perfect în ziua nunții, multe mirese nu știu ce flori să aleagă și ce combinații își doresc pentru buchetul lor.


Printre cele mai iubite buchete de mireasă se numără cele care au în compoziție trandafiri, bujori sau crizanteme.


Totodata, exista câteva flori despre care se spune ca au o semnificație aparte, precum:


 • Gardenia, considerată un simbol al bucuriei


buchet de mireasă din gardenii
gardenia
 • Hortensiile, asociate de multe ori cu luxul, dar și cu buna înțelegere și armonia în cuplu.


buchetul miresei din hortensii foto
hortensii

 • Freziile, flori care denotă o bună prietenie, dar și un echilibru în relație


buchetul miresei din frezii
frezii

Buchetul unei mirese, mai presus de toate, trebuie să fie pe placul acesteia, să o binedispună și să rămână o amintire de neuitat. De aceea, dacă urmează să te căsătorești, nu uita că totul trebuie să fie așa cum îți dorești tu, nu așa cum consideră alții că este mai bine. Nu te limita, nu te bloca în detalii minore și bucură-te de acest moment unic și special.


Tu ce buchet crezi că ar fi cel ideal pentru tine?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PS: Nu uita să ne dai follow pe Instagram și TikTok ;) @villagarden.md

0 afișări0 comentarii

Mireasa Victoria 10.09.2022

Mireasa la zona foto

În pregătirea acestui articol, am căutat pe net exemple de greșeli ale mireselor. Am dat peste un adevărat câmp minat! Zeci de site-uri vorbesc despre 40 sau chiar 50 de greșeli care care vă pot strica nunta – se pare că orice pas poate fi fatal.

De fapt, totul nu este atât de înfricoșător, există doar 8 erori cu adevărat critice, iar restul sunt fleacuri, din cauza cărora nici nu ar trebui să vă faceți griji.Cuprins

#1

"Nu implicați mirele în procesul de pregătire"

#2

"Nu stabiliți din timp un buget"

#3

"Invitați mulți oaspeți extra"

#4

"Te bazezi obsesiv pe părerea altcuiva"

#5

"Angajați cunoscuți sau/prieteni în rol de prestatori în locul unui profesionist pentru a economisi bani"

#6

" Îți asumi prea multe momente organizatorice"

#7

" Nu repeți lookul în întregime cu ceva timp înainte de nuntă"

#8

Delegarea sarcinilor în ziua nunții"Greșeala #1

"Nu implicați mirele în procesul de pregătire"

Motivele pot fi diferite: postul de muncă, refuzul său în implicarea în proces sau dorința miresei de a face exact așa cum dorește ea. O nunta este primul „proiect” comun al unui cuplu, important este să organizați împreuna și să o faceți în așa fel încât amândoi să fiți multumiți. Chiar dacă mirele nu este dornic să se implice, lăsați-l să fie responsabil pentru zonele care îi sunt apropiate ( de ex: cocktail bar; alegerea băuturilor pentru eveniment; etc). În plus, niciunul dintre voi nu ar trebui să ia singur decizii importante (buget, numărul de invitați, alegerea prestatorilor etc.)TikTok: villagarden.mdGreșeala #2

"Nu stabiliți din timp un buget"

Chiar la începutul pregătirilor pentru nuntă, voi doi trebuie să vă puneți de acord cu privire la câți bani vor fi cheltuiți pentru sărbătoare. Numai cunoscând acest moment, veți lua deciziile corecte - de exemplu, ar fi nerezonabil să cumperi o rochie de 5.000 $ dacă întregul buget este de 15.000 . Necunoscând de la bun început constrângerile financiare, până la sfârșitul pregătirii, s-ar putea să descoperi că nu mai sunt bani pentru alte serivii importante pentru eveniment.Greșeala #3

"Invitați mulți oaspeți extra"

Pe cine inviți la unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta? Un văr de al doilea de la țară, pe care aproape că nu l-ai văzut? Un prieten din anii de liceu cu care nu ai mai vorbit de 10 ani? Colegi cu care nu ai decât relații colegiale? Îi suni pe toți? Acest lucru nu va fi relevant deloc.

Cu cât sunt mai mulți invitați, cu atât sunt mai mari cheltuielile de nuntă, dar acesta nu este principalul lucru. Principalul lucru este că atmosfera de la nuntă depinde nu numai de cuplu și de profesioniștii care lucrează asupra ei, ci și de invitați. Cu cât sunt mai mulți oameni „în plus” care nu vă sunt apropiați, cu atât atmosfera va fi mai rece și mai tensionată.Instagram: villagarden.mdGreșeala #4

"Te bazezi obsesiv pe părerea altcuiva"Să facem o claritate din START,părerea celorlalți merită luată în calcul, dar filtrează sfaturile și gândește-te la ce vrei tu și logodnicul tău. Toți cei care sfătuiesc au propriile interese, dar nunta este doar a ta, așa că uneori trebuie să spui nu:


Х Părinții care doresc să invite la nuntă oaspeți pe care voi nu îi cunoașteți sub pretextul că

" Eu la ei la nuntă bani pe masă am pus, acum e rândul lor".

Х Prietenii cărora nu le plac deciziile tale și încearcă să influențeze referitor la felul în care tu vizualizați evenimentul.


Să spui NU este dificil, mai ales când vine vorba de cei dragi care îți doresc bine. Dar uneori este singura soluție.
Greșeala #5

"Angajați cunoscuți sau/prieteni în rol de prestatori în locul unui profesionist pentru a economisi bani"

Le poți cere prietenilor să lucreze la nunta ta doar dacă au în spate măcar cel puțin 5 ani în industria nunții, făcând-o serios, și nu ca un hobby. O greșeală nefericită a mireselor este că crede că poți face față muncii la o sărbătoare dacă o persoană face ceva similar în viață. Din pacate, dacă o prietenă se pricepe să facă buchete sau sa îți faca poze la plimbări, asta nu înseamna că va face același lucru la nivel profesional. Rezistați tentației de a economisi bani în acest fel, pentru că aproape toată lumea regretă această decizie mai târziu. Mai ales ce ține de echipa foto/video.

Greșeala #6

" Îți asumi prea multe momente organizatorice"„Dacă vrei să faci bine, fă-o singur”. Această expresie este luată la propriu de multe mirese care organizează o nuntă, îndeplinind sarcini care ar trebui să fie încredințate altora.

De exemplu, ei fac invitații manual în loc să apeleze la o tipografie. Sau ei înșiși pregătesc mărturiile pentru oaspeți, deși nu este necesar să o faceți singur sau neapărat manual. Cel mai adesea, miresele preiau o mulțime de sarcini pe care le îndeplinesc DIY, adică fac decor și lucruri mărunte cu propriile mâini. Chiar la începutul pregătirii, această abordare pare drăguță și justificată, dar cu cât mai aproape de "Marea zi", cu atât mai multe lucruri de făcut și nu mai rămâne timp pentru manufactură. Dacă vrei cu adevărat, alege un lucru și fă-l. Restul deleghează profesioniștilor.Instagram: @villagarden.mdGreșeala #7

" Nu repeți lookul în întregime cu ceva timp înainte de nuntă"

Ceea ce arată bine pentru alții poate să arate întocmai de potrivit pe tine. Machiajul poate să se topească efetiv pe față în câteva ore, deși ar trebui să reziste toată ziua. Coafura de vis poate deveni rapid dezordonată sau chiar se poate destrăma pe păr, pentru că este mai grea sau mai pufoasă decât modelul din fotografiile de pe Pinterest. Spre ce batem? Asigurați-vă că faceți o repetiție a părului și a machiajului, nu vă zgârciți cu el. Așa că vei înțelege dacă imaginea aleasă este potrivită și dacă va rămâne cu tine până seara.
Instagram: @alexaevents.md

Echipa Alexa Events
Cristina/ Mirela / Marcela

Greșeala #8

" Delegarea sarcinilor în ziua nunții"

Dacă încă de o vacanță vă puteți pregăti singur și în ziua de plecare la fel, cu astfel de evenimente nu stă totul chiar așa mai ales în ziua X, terminați cu grijile și transferați măcar câteva sarcini unor persoane de încredere. Dar ca să nu ai în general griji cu organizarea, cu selectarea prestatorilor, căutarea continuă a diferitor modele de decor și companii, te sfătuim să angajezi un coordonator de nuntă care se va ocupa de toate problemele în aceeași zi, pentru ca tu și logodnicul tău să te poți relaxa și să nu rezolvi problemele.

Serviciul nostru de Event Planner, disponibil în cadrul restaurantului Villa Garden, este soluția perfectă pentru dumneavoastră. Alexa Events așteaptă mesajul tău pentru a te ajuta să savurezi la maxim evenimentul tău special!
Tu ce alegi? Cu sau fără organizator?

 • 0%Desigur cu organizator

 • 0%Cred că mă descurc și singură cu organizarea evenimentului

3 afișări0 comentarii
1
2
bottom of page