top of page
  • Poza scriitoruluiYolanda

8 greseli cu adevărat critice ale mireselor

Actualizată în: 4 iun. 2023

Mireasa Victoria 10.09.2022

Mireasa la zona foto

În pregătirea acestui articol, am căutat pe net exemple de greșeli ale mireselor. Am dat peste un adevărat câmp minat! Zeci de site-uri vorbesc despre 40 sau chiar 50 de greșeli care care vă pot strica nunta – se pare că orice pas poate fi fatal.

De fapt, totul nu este atât de înfricoșător, există doar 8 erori cu adevărat critice, iar restul sunt fleacuri, din cauza cărora nici nu ar trebui să vă faceți griji.











Cuprins

"Nu implicați mirele în procesul de pregătire"

"Nu stabiliți din timp un buget"

"Invitați mulți oaspeți extra"

"Te bazezi obsesiv pe părerea altcuiva"

"Angajați cunoscuți sau/prieteni în rol de prestatori în locul unui profesionist pentru a economisi bani"

" Îți asumi prea multe momente organizatorice"

" Nu repeți lookul în întregime cu ceva timp înainte de nuntă"

Delegarea sarcinilor în ziua nunții"



Greșeala #1

"Nu implicați mirele în procesul de pregătire"

Motivele pot fi diferite: postul de muncă, refuzul său în implicarea în proces sau dorința miresei de a face exact așa cum dorește ea. O nunta este primul „proiect” comun al unui cuplu, important este să organizați împreuna și să o faceți în așa fel încât amândoi să fiți multumiți. Chiar dacă mirele nu este dornic să se implice, lăsați-l să fie responsabil pentru zonele care îi sunt apropiate ( de ex: cocktail bar; alegerea băuturilor pentru eveniment; etc). În plus, niciunul dintre voi nu ar trebui să ia singur decizii importante (buget, numărul de invitați, alegerea prestatorilor etc.)



TikTok: villagarden.md



Greșeala #2

"Nu stabiliți din timp un buget"

Chiar la începutul pregătirilor pentru nuntă, voi doi trebuie să vă puneți de acord cu privire la câți bani vor fi cheltuiți pentru sărbătoare. Numai cunoscând acest moment, veți lua deciziile corecte - de exemplu, ar fi nerezonabil să cumperi o rochie de 5.000 $ dacă întregul buget este de 15.000 . Necunoscând de la bun început constrângerile financiare, până la sfârșitul pregătirii, s-ar putea să descoperi că nu mai sunt bani pentru alte serivii importante pentru eveniment.



Greșeala #3

"Invitați mulți oaspeți extra"

Pe cine inviți la unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta? Un văr de al doilea de la țară, pe care aproape că nu l-ai văzut? Un prieten din anii de liceu cu care nu ai mai vorbit de 10 ani? Colegi cu care nu ai decât relații colegiale? Îi suni pe toți? Acest lucru nu va fi relevant deloc.

Cu cât sunt mai mulți invitați, cu atât sunt mai mari cheltuielile de nuntă, dar acesta nu este principalul lucru. Principalul lucru este că atmosfera de la nuntă depinde nu numai de cuplu și de profesioniștii care lucrează asupra ei, ci și de invitați. Cu cât sunt mai mulți oameni „în plus” care nu vă sunt apropiați, cu atât atmosfera va fi mai rece și mai tensionată.



Instagram: villagarden.md



Greșeala #4

"Te bazezi obsesiv pe părerea altcuiva"



Să facem o claritate din START,părerea celorlalți merită luată în calcul, dar filtrează sfaturile și gândește-te la ce vrei tu și logodnicul tău. Toți cei care sfătuiesc au propriile interese, dar nunta este doar a ta, așa că uneori trebuie să spui nu:


Х Părinții care doresc să invite la nuntă oaspeți pe care voi nu îi cunoașteți sub pretextul că

" Eu la ei la nuntă bani pe masă am pus, acum e rândul lor".

Х Prietenii cărora nu le plac deciziile tale și încearcă să influențeze referitor la felul în care tu vizualizați evenimentul.


Să spui NU este dificil, mai ales când vine vorba de cei dragi care îți doresc bine. Dar uneori este singura soluție.




Greșeala #5

"Angajați cunoscuți sau/prieteni în rol de prestatori în locul unui profesionist pentru a economisi bani"

Le poți cere prietenilor să lucreze la nunta ta doar dacă au în spate măcar cel puțin 5 ani în industria nunții, făcând-o serios, și nu ca un hobby. O greșeală nefericită a mireselor este că crede că poți face față muncii la o sărbătoare dacă o persoană face ceva similar în viață. Din pacate, dacă o prietenă se pricepe să facă buchete sau sa îți faca poze la plimbări, asta nu înseamna că va face același lucru la nivel profesional. Rezistați tentației de a economisi bani în acest fel, pentru că aproape toată lumea regretă această decizie mai târziu. Mai ales ce ține de echipa foto/video.





Greșeala #6

" Îți asumi prea multe momente organizatorice"



„Dacă vrei să faci bine, fă-o singur”. Această expresie este luată la propriu de multe mirese care organizează o nuntă, îndeplinind sarcini care ar trebui să fie încredințate altora.

De exemplu, ei fac invitații manual în loc să apeleze la o tipografie. Sau ei înșiși pregătesc mărturiile pentru oaspeți, deși nu este necesar să o faceți singur sau neapărat manual. Cel mai adesea, miresele preiau o mulțime de sarcini pe care le îndeplinesc DIY, adică fac decor și lucruri mărunte cu propriile mâini. Chiar la începutul pregătirii, această abordare pare drăguță și justificată, dar cu cât mai aproape de "Marea zi", cu atât mai multe lucruri de făcut și nu mai rămâne timp pentru manufactură. Dacă vrei cu adevărat, alege un lucru și fă-l. Restul deleghează profesioniștilor.



Instagram: @villagarden.md



Greșeala #7

" Nu repeți lookul în întregime cu ceva timp înainte de nuntă"

Ceea ce arată bine pentru alții poate să arate întocmai de potrivit pe tine. Machiajul poate să se topească efetiv pe față în câteva ore, deși ar trebui să reziste toată ziua. Coafura de vis poate deveni rapid dezordonată sau chiar se poate destrăma pe păr, pentru că este mai grea sau mai pufoasă decât modelul din fotografiile de pe Pinterest. Spre ce batem? Asigurați-vă că faceți o repetiție a părului și a machiajului, nu vă zgârciți cu el. Așa că vei înțelege dacă imaginea aleasă este potrivită și dacă va rămâne cu tine până seara.




Instagram: @alexaevents.md

Echipa Alexa Events
Cristina/ Mirela / Marcela

Greșeala #8

" Delegarea sarcinilor în ziua nunții"

Dacă încă de o vacanță vă puteți pregăti singur și în ziua de plecare la fel, cu astfel de evenimente nu stă totul chiar așa mai ales în ziua X, terminați cu grijile și transferați măcar câteva sarcini unor persoane de încredere. Dar ca să nu ai în general griji cu organizarea, cu selectarea prestatorilor, căutarea continuă a diferitor modele de decor și companii, te sfătuim să angajezi un coordonator de nuntă care se va ocupa de toate problemele în aceeași zi, pentru ca tu și logodnicul tău să te poți relaxa și să nu rezolvi problemele.

Serviciul nostru de Event Planner, disponibil în cadrul restaurantului Villa Garden, este soluția perfectă pentru dumneavoastră. Alexa Events așteaptă mesajul tău pentru a te ajuta să savurezi la maxim evenimentul tău special!




Tu ce alegi? Cu sau fără organizator?

  • 0%Desigur cu organizator

  • 0%Cred că mă descurc și singură cu organizarea evenimentului





12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page