top of page
  • Poza scriitoruluiYolanda

BUCHETUL MIRESEI - CUM IL ALEGI, CE TRADITII IMPUNE SI CE SEMNIFICATIE ARE

Actualizată în: 4 iun. 2023mirii și buchetul mieresei
♥️

Planificarea nunții poate fi o perioadă stresantă pentru mireasă, iar una dintre deciziile dificile este alegerea buchetului. Aici găsești informații despre semnificația și tradițiile asociate cu buchetul miresei, precum și sfaturi pentru a face alegerea mai ușoară.

CUPRINS:

  1. Semnificația și simbolistica buchetului miresei

  2. Tradiția aruncatului buchetului miresei

  3. Când și cum se aruncă buchetul mireseibuchet de mireasă din ghipsofile
buchet de mireasă finuț

1. Semnificația și simbolistica buchetului miresei


Buchetul miresei are o semnificație specială și reprezintă o tradiție străveche.


În trecut, se credea că mireasa aduce noroc, iar oamenii doreau să primească un obiect de la ea care să le poarte noroc. Așa s-a născut tradiția buchetului de flori pe care mireasa îl arunca spre cei prezenți, doritori să primească prosperitate și noroc în ziua respectivă. De-a lungul timpului, acest obicei a evoluat și a devenit cunoscut sub numele de "buchetul miresei".


O altă semnificație a florilor purtate de mireasă este legată de credințele vechi, cum ar fi cele din Roma Antică, Grecia și chiar India contemporană, în care se credea că ghindarele cu flori au un miros care alungă spiritele rele și ghinionul din viața mirilor.


Astăzi, conceptul de buchet de nuntă a evoluat, iar o nuntă "perfectă" include mai multe buchete: buchetul de la cununia civilă și cel de la biserică, apoi buchetele domnișoarelor de onoare și celebrul buchet al nașei.mireasa aruncă buchetul de mireasă , domnișoarelor de oanoare
buchetul de mireasă

2. Tradiția aruncatului buchetului miresei


Dacă în trecut, buchetul miresei aruncat spre mulțime simboliza prosperitatea și era considerat aducător de noroc, astăzi el este aruncat către un grup de fete necăsătorite care își doresc să-și găsească mai repede sufletul pereche. Tradiția aruncatului buchetului de mireasă în zilele noastre simbolizează norocul viitoarei mirese.
mireasa aruncă buchetul de mireasă
aruncă buchetul

3. Când si cum se arunca buchetul miresei


Dacă te întrebi când este momentul potrivit pentru a arunca buchetul și cum să faci acest moment palpitant pentru invitați, iată câteva sfaturi:

  • Aruncă buchetul la finalul serii, după tăierea tortului.

Cel mai bun moment in care poți arunca buchetul de mireasa este la finalul serii, dupa ce a fost tăiat tortul. Asta deoarece la finalul serii lumea începe să plece acasă, iar acest moment reprezintă un mod de a face seara să mai dureze puțin, timp in care invitații să se mai distreze și fotografii să capteze momente speciale.


  • Nu arunca buchetul direct


Este o decizie relativ neinspirată să arunci buchetul direct, fără niciun avertisment, deoarece astfel nu creezi un moment de suspans, totul va dura doar câteva secunde, timp în care nici fotografii nu vor putea imortaliza frumos momentul.

  • Nu arunca buchetul direct, fără avertizare. Este mai bine să creezi suspans. Poți alege una dintre următoarele opțiuni:

a) oferă buchetul unei persoane care cunoști urmează să-și serbeze nunta

b) oferă buchetul unei persoane care va fi ceruta în căsătorie imediat ce îl primește

c) pune buchetul într-o colivie sau într-o cutie cu cheie si ofera câte o cheie fiecărei domnișoare de onoare, iar cea a cărei cheie deschide lacătul cu flori in cutie va primi buchetul

d) fiecare domnișoară de onoare poate să scrie un bilețel cu o urare pentru miri și să se semneze, iar prin tragere la sorți, biletul câștigator va fi cel cu numele fetei care primeste buchetul
buchet de mireasă alb clasic și frumos
buchet de mireasă

4. Cum ar trebui sa arate buchetul miresei?


O altă dilemă des întâlnită în pregătirile de nuntă este aspectul buchetului miresei. Cum acesta trebuie să fie perfect în ziua nunții, multe mirese nu știu ce flori să aleagă și ce combinații își doresc pentru buchetul lor.


Printre cele mai iubite buchete de mireasă se numără cele care au în compoziție trandafiri, bujori sau crizanteme.


Totodata, exista câteva flori despre care se spune ca au o semnificație aparte, precum:


  • Gardenia, considerată un simbol al bucuriei


buchet de mireasă din gardenii
gardenia
  • Hortensiile, asociate de multe ori cu luxul, dar și cu buna înțelegere și armonia în cuplu.


buchetul miresei din hortensii foto
hortensii

  • Freziile, flori care denotă o bună prietenie, dar și un echilibru în relație


buchetul miresei din frezii
frezii

Buchetul unei mirese, mai presus de toate, trebuie să fie pe placul acesteia, să o binedispună și să rămână o amintire de neuitat. De aceea, dacă urmează să te căsătorești, nu uita că totul trebuie să fie așa cum îți dorești tu, nu așa cum consideră alții că este mai bine. Nu te limita, nu te bloca în detalii minore și bucură-te de acest moment unic și special.


Tu ce buchet crezi că ar fi cel ideal pentru tine?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PS: Nu uita să ne dai follow pe Instagram și TikTok ;) @villagarden.md

384 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page