top of page
  • Poza scriitoruluiYolanda

CUM SĂ PREGĂTIȚI UN JURĂMÂNT FRUMOS DE NUNTĂ?

~ Ce să faceți ca să nu vă îngrijorați în cel mai sentimental moment al evenimentului.


 

Mirii ținându-se de mâini pentru jurâminte

Instagram: @villagarden.md


Acum ai timp să te gândești la viitorul tău jurământ - cuvintele principale pe care le vei spune mirelui/miresei în cea mai emoționantă parte a ceremoniei. Ce anume să spunem, cum să ne pregătim și să nu uităm frazele cele mai importante- răspunsul la toate aceste întrebări le găsiți mai jos.


Cuprins:


1. Cu ce să încep?

2. Când să începi să scrii jurământul?

3. Pot fi folosite șabloanele de jurământ?

4. Ce să spui într-un jurământ?

5. Cât ar trebui să dureze un jurământ?

6. Cum să nu te lași copleșit de emoții în timpul ceremoniei?

7. Mi-e teamă să uit cuvintele! Ce să fac?

8. Idei originale de jurământ




1.Cu ce să încep?



Diana&Dorin 08.10.2022

Jurământ miresei Diana la nunta de pe 08.10.23


Pentru început trebuie să discutăm despre - formatul jurământului ( video, audio, live ) . Chiar dacă îți cunoști jumătatea de mulți ani, viziunea ta despre cum ar trebui să fie organizat momentul jurămintelor pot să se diferențieze. Unii doresc să fie mai rezervați față de oaspeți, alții mai îndrăzneți și în acel moment și să-și destăinuiască sentimentele și trăirile.


2.Când să începi să scrii jurământul?


Ovidiu&Mihaela 11.02.2023

Jurămintele mirilor la nuntă
Sună banal dar când îți vine inspirația, însă cu siguranță nu în ajunul nunții. Înainte de sărbătoare, poți fi emoționat, copleșit de griji, nu vei fi inspirat și nu vei gândi lucid. Este mai bine să vă rezervați timp cu câteva zile ( o săptămână ar fi ideal ) înainte de eveniment, să vă așezați într-o atmosferă calmă.
Gândiți-vă la ceea ce doriți să-i spuneți persoanei dragi în acest moment important. Indiferent cât de ridicole ar părea primele fraze, notează-le - este important să începi, să faci primul pas, iar apoi cuvintele vor veni de la sine.







3.Pot fi folosite șabloanele de jurământ?

Înțelegem că scrierea unui discurs atât de important poate fi dificil. Dar cel mai rău lucru pe care îl poți face este să folosești șabloane pentru jurământ luate de pe internet mai ales, să citezi pe deplin poezii clasice și vorbe banale ale altora despre dragoste și fidelitate este cam ridicol și asta va fi cu siguranță vizibil . Nu ești un artist pe scenă și nu te confrunți cu sarcina de a distra publicul, așa că nu contează deloc cum vor înțelege invitații afirmația și dacă nu o vor înțelege deloc. Lasă-ți cuvintele departe de poezie, dar fiți sinceri, pentru că logodnicul/a tău/a va ține minte toată viața aceste cuvinte. Nu-ți fie frică să fii ridicol și amuzant, principalul lucru este să vorbești din adâncul inimii și liber fără aforisme și diferite metafore filosofice.


TikTok: @villagarden.md



4.Ce să spui într-un jurământ?

Zina&Daniel 30.09.2022

Mireasa ascultă promisiunile mirelui la nuntă
Jurământul de nuntă - este una dintre cele mai bune modalități de a face o promisiune. Pentru că este un jurământ și, după cum știți, nu poate fi încălcat, pe lângă cuvintele despre sentimente, recunoștință pentru întâlnirea cu iubitul/a și oportunitatea de a iubi și de a fi iubit, spuneți promisiunile pe care intenționați să le îndepliniți. De obicei, la ceremonie, mirii jură să fie împreună în tristețe și bucurie, să aibă grijă unul de celălalt, să se protejeze și să se protejeze, să fie credincioși, să devină părinți buni pentru viitorii copii și să rămână romantici chiar și după mulți ani. Dar nu trebuie să enumerați toate acestea - este important să spuneți ce doriți, și ce sunteți sigur că este relevant.








5.Cât ar trebui să dureze un jurământ?


Discursul tău nu trebuie să fie prea lung sau prea scurt. Dacă doriți să vă concentrați pe anumite puncte, rezervă atunci 1-2 minute pentru discurs - de obicei acest timp este suficient pentru a spune toate cele mai importante lucruri. Nu este nevoie să le lungești prea tare deoarece poți plictisi pe cei care iau parte la ceremonie și deja totul se va transforma într-un moment banal.


6.Cum să nu te lași copleșit de emoții în timpul ceremoniei?


Dacă îți este greu să vorbești despre lucrurile tale cele mai interioare în fața multor oameni, încearcă să uiți pentru o vreme că sunt oaspeți în apropiere. Vizavi de tine vor fi ochii unei persoane dragi - credeți-ne, doar zâmbetul persoanei iubite vă va ajuta ca emoțiile să dispară. Vă puteți repeta discursul în fața unei oglinzi în avans pentru a vă aminti pauzele și pentru a găsi intonația potrivită.

7.Mi-e teamă că uit cuvintele! Ce să fac?


În primul rând, realizați momentul că nimic rău nu se va întâmpla dacă greșiți, bâlbâiți sau chiar dacă faceți o pauză lungă pentru a vă reaminti: voi rostiți un jurământul viitorului partener de viață și nu spuneți o poezie la o oră de literatură pentru care veți primi notă.
În al doilea rând, luați o foaie mică de text pregătit cu dvs. și aruncați o privire în ea. Doar asigurați-vă că aceasta nu este o pagină ruptă dintr-un caiet cu pătrățele, ci o foaie frumoasă - de exemplu, o hârtie cu design, unde un caligraf vă va scrie cuvintele sau puteți să o scoateți la imprimantă. Apropo, un jurământ cu un astfel de design poate fi făcut moștenire de familie și pus într-un album pentru a servi drept amintire din ziua nunții. Însă nu citiți totul de pe foaie, țineți-o aproape pentru a nu pierde cu firul narativ și a vă simți mai sigur.


8.Idei originale de jurământ


Dumitru&Elena 17.09.2022

Mireasa emoționată de la jurămintele mirelui
Puteți înregistra un discurs în ajunul nunții și îl puteți exprima în timpul ceremoniei folosind echipament muzical. Mai mult, puteți porni înregistrarea în orice moment - de exemplu, când ieșiți la mire sau stați cu el la arcul nunții, ținându-vă de mână. Iar cei cărora le este frică sau pur și simplu nu vor să țină un discurs în fața oaspeților pot pregăti din timp scrisori cu jurămintele lor. Le puteți schimba chiar în timpul ceremoniei, astfel încât videograful să vă înregistreze reacțiile. De asemenea puteți transmite moderatorului jurămintele voastre iar el le va citi live, iar echipa foto/video va capta reacțiile voastre pe moment.
Puteți face și un moment amuzant scriind din numele partenerului un jurământ mai amuzant cam ce intuiți voi că va scrie el/ea în jurămintele care mai apoi vor fi audiate.







PS: Nu uita să ne dai follow pe Instagram și TikTok ;) @villagarden.md


____________________________________________________

  • Adevărata iubire începe de acolo de unde tu nu mai aștepți nimic în schimb.

– Antoine de Saint-Exupéry

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page