top of page
  • Poza scriitoruluiYolanda

De unde vine moda rochiei albe?🤍

Tradiția rochiei albe nu este chiar atât de veche pe cât pare aceasta își face apariția pentru prima dată abia în secolul XXI, atâta vreme cât tot mai multe mirese alegeau să poarte o altă culoare în cea mai frumoasa zi a vieții lor, decât cea albă.


Regina 👸🏻Victoria a Angliei, care a domnit între anii 1837 și 1901 a fost cea care a dat tonul acestei mode. Asocierea prezentă a rochiei albe cu puritatea este de fapt o concepție deviată și adaptată noilor tendințe, deoarece în trecut albul🤍 era culoarea bucuriei, în vreme ce albastru💙 semnifica puritatea. Înainte ca vestita rochie pe care o porți doar o singură dată în viață să existe, miresele se îmbrăcau în ziua nunții cu cea mai bună rochie pe care o aveau în dulap, chiar dacă acesta era neagră.


Deci regina Victoria cu ocazia căsătoriei cu vărul ei Albert , optează pentru ceva mai extravagant și neobișnuit conform acelei perioade, alegând o rochie albă , elegantă decorată cu flori de portocal🍊, Așa prezență din partea unei regalități a fost de ajuns pentru a stârni admirație, și de a inspira următoarele generații de mirese să opteze pentru o rochie albă în acea zi specială.👗





5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page