top of page
  • Poza scriitoruluiYolanda

De unde vine moda rochiei albe?­čĄŹ

Tradi╚Ťia rochiei albe nu este chiar at├ót de veche pe c├ót pare aceasta ├«╚Öi face apari╚Ťia pentru prima dat─â abia ├«n secolul XXI, at├óta vreme c├ót tot mai multe mirese alegeau s─â poarte o alt─â culoare ├«n cea mai frumoasa zi a vie╚Ťii lor, dec├ót cea alb─â.


Regina ­čĹŞ­čĆ╗Victoria a Angliei, care a domnit ├«ntre anii 1837 ╚Öi 1901 a fost cea care a dat tonul acestei mode. Asocierea prezent─â a rochiei albe cu puritatea este de fapt o concep╚Ťie deviat─â ╚Öi adaptat─â noilor tendin╚Ťe, deoarece ├«n trecut albul­čĄŹ era culoarea bucuriei, ├«n vreme ce albastru­čĺÖ semnifica puritatea. ├Änainte ca vestita rochie pe care o por╚Ťi doar o singur─â dat─â ├«n via╚Ť─â s─â existe, miresele se ├«mbr─âcau ├«n ziua nun╚Ťii cu cea mai bun─â rochie pe care o aveau ├«n dulap, chiar dac─â acesta era neagr─â.


Deci regina Victoria cu ocazia c─âs─âtoriei cu v─ârul ei Albert , opteaz─â pentru ceva mai extravagant ╚Öi neobi╚Önuit conform acelei perioade, aleg├ónd o rochie alb─â , elegant─â decorat─â cu flori de portocal­čŹŐ, A╚Öa prezen╚Ť─â din partea unei regalit─â╚Ťi a fost de ajuns pentru a st├órni admira╚Ťie, ╚Öi de a inspira urm─âtoarele genera╚Ťii de mirese s─â opteze pentru o rochie alb─â ├«n acea zi special─â.­čĹŚ

5 afișări0 comentarii

Post─âri recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page